personalcoach-amsterdam.nl

ervaren psycholoog (mindfulness), coach, therapeut Amsterdam

drs Leoni Schimmelpennink

coach - psycholoog - therapeut - supervisor

Relatietherapie

Als beide personen er genoeg van hebben om alsmaar verstrikt te raken in onbevredigende patronen. Dan is het goed om je gezamenlijk te laten begeleiden door een ervaren relatietherapeut, die jullie helpt om elkaar beter te begrijpen en te werken aan een liefdevolle relatie.

Visie

Vooral in liefdesrelaties spelen onbewuste drijfveren een grote rol. We willen, (meestal onbewust) alsnog krijgen wat we vanuit onze achtergrond hebben gemist. We projecteren oude verlangens en/of angsten op de ander, en houden daar stevig aan vast. Met als gevolg, eindeloze gesprekken en ruzies met teleurstellende resultaten.
De enige oplossing is ons bewust te worden van onze projecties op de ander en de daaraan gekoppelde onrealistische verwachtingen los te laten. Pas dan zijn we in staat om echt bij elkaar “thuis” te komen.

Werkwijze

In de relatietherapie leer je jouw persoonlijke drijfveren beter begrijpen. Je ziet in waarom het gedrag van de ander je zo raakt. En visa versa.
We beginnen met een individuele intake om wat dieper in te gaan op jouw persoonlijke wensen naar je partner. En hoe dit verband houdt met jouw achtergrond.
Dan nodig ik jullie samen uit.
Ik maak gebruik van een eenvoudige maar effectieve methode, die behulpzaam is om te doorzien welk ongewenst patroon zich in jullie relatie alsmaar herhaalt. En hoe je dit los kunt laten.

Resultaat

Het is mijn ervaring dat meestal na een 6 tot 8-tal sessies er begrip en vooral mededogen is ontstaan voor je eigen en elkaars verlangens, wensen en angsten. Jullie hebben “tools” om samen te werken aan het herstel van een liefdevolle relatie waarbij elkaars verschillen worden geaccepteerd en gerespecteerd.