Over Leoni Schimmelpennink

Van jongs af aan heb ik altijd met mensen gewerkt. Eerst voor bedrijven en later als coach en therapeut in mijn eigen praktijk in Amsterdam.

Zelfkennis loopt als een rode draad door mijn leven. Wie ben ik, wie is de ander en waarom zijn we hier? Dat waren mijn levensvragen. Uiteindelijk heeft deze passie mij de antwoorden gebracht waar ik naar op zoek was. Ik weet nu wie ik ben, waarom ik hier ben en kan van mezelf houden. Ik weet ook dat we zoveel meer zijn dan onze persoonlijkheid.

Mijn achtergrond en eigen proces was niet makkelijk maar kan ik nu beschouwen als het belangrijkste instrument in mijn werk. Ik begrijp mensen. In mijn praktijk komt geen enkel probleem mij vreemd voor. Ik heb ze allemaal ervaren, soms in een andere vorm, maar in de kern weet ik hoe het voelt en wat er nodig is om het probleem los te laten.

Naast mijn hbo-en universitaire opleiding heb ik een 3-jarige opleiding gevolgd aan de School voor Zijnsoriƫntatie. Deze studie was voor mij belangrijk. Vooral de logische verbinding tussen psychotherapie en spiritualiteit past bij mij en is de basis voor mijn manier van werken.

Opleidingen

HBO Maatschappelijk werk
UVA Culturele antropologie en psychologie
School voor Zijnsoriƫntatie

Diverse bijscholingen

EMDR, EFT, Imaginatie, Supervisie, Focusing, Voice Dialogue

Leoni Schimmelpennink (drs), ervaren therapeut en coach in Amsterdam